Schilder- en onderhoudswerk in de omgeving Castricum en Amsterdam

100 jaar Weda

Receptie Weda 100 Jaar

Burgemeester Mans met Jan Weda en zijn zoon Bart Weda

Weda Schilders viert 100-jarig bestaan

CASTRICUM – Oprichter Johan Weda zou trots geweest zijn als hij nog even om een hoekje kon kijken om te constateren hoe zijn schildersbedrijf na een eeuw nog floreert. Afgelopen donderdag vierden de derde en vierde generatie deze mijlpaal met een receptie in het Oude Raadhuis.

Natuurlijk is er veel te vertellen over een gerenommeerd bedrijf als dat maar liefst 100 jaar bestaat. Dat gebeurde ook donderdagmiddag tijdens een druk bezochte receptie van het schildersbedrijf Weda dat in 1917 als eenmanszaak startte en in de loop der jaren uitgroeide tot Weda Schilders Vastgoed Onderhoud BV dat door Bart Weda wordt gerund met behulp van zo’n acht professionele krachten.

Eerst vertelde burgemeester Mans de geschiedenis in grote lijnen en memoreerde oprichter Johan Weda, zijn opvolgers en alle vestigingen die het bedrijf heeft gekend. De eerste burger benadrukte dat de liefde voor het vak altijd van vader op zoon overeind is gebleven en er hard gewerkt is aan het ondernemerschap en het vakmanschap.

Bord Weda 100 Jaar

Prachtige spiegel met logo!!! Geschonken door ons personeel

Spiegel

Ook Jan Weda, een kleinzoon van de oprichter en de opvolger van Ab Weda uit Bakkum, haalde een aantal herinneringen op uit de tijd van zijn opa en vroeg daarna speciale aandacht voor gitarist Edouard. Die vertolkte eerst het lied La Montagne en begeleidde daarna Jan en Bart die samen met (klein)dochters Maria en Hanna zeer verdienstelijk de Nederlandse versie, bekend als Het Dorp van Wim Sonneveld, zongen.

De geschiedenis van Weda werd ook nog eens in beeld gebracht via een film van Dick Berg, waarin de huidige directeur Bart, een oud-werknemer en familieleden aan het woord kwamen die in het bedrijf actief zijn geweest. Een van hen is Bert Weda die het erg leuk had gevonden om de afgelopen maanden in het familieverleden te duiken. Dat had volgens de derde zoon van Ab Weda nog een tweede reden, want in het 40e Jaarboek van de Werkgroep Oud-Castricum wordt een uitgebreid artikel opgenomen over het 100-jarig bestaan van het schildersbedrijf. Bert overhandigde vervolgens aan Jan en Bart een ingelijste foto van opa Johan, omdat hij vond dat de oprichter prominent in het bedrijf aanwezig moest zijn.

Tenslotte boden personeelsleden aan de directie diverse cadeaus aan, waaronder een fraaie spiegel met het huidige bedrijfslogo. (tekst Hans Boot)

Johannes Weda 100 jaar geleden

Johan Weda de oprichter van Weda Schildersbedrijf.

In Castricum sinds 1916:

Castricummer Werf 31
1901RV Castricum
0251-659648

 

E-mail ons:
info@wedaschilders.nl