Duurzaam schilderen

Zijn verven en lakken nou schadelijk voor het milieu en voor de schilders zelf? Of voor u? Je hoort allerlei verhalen. Wij zijn er heel duidelijk over: wij schilderen duurzaam en maken altijd gebruik van duurzame verfproducten. Want die bieden dezelfde kwaliteit en zijn niet schadelijk voor het milieu, niet voor u en niet voor de schilder.

Duurzame verf- en laksoorten zijn gebaseerd op natuurlijke, plantaardige grondstoffen. Dus niet schadelijk voor het milieu. Maar ze staan ook hun mannetje als het gaat om sterkte, slijtvastheid, duurzaamheid en uitstraling. Ze gaan net zo lang mee, ze vragen geen andere behandeling en het schilderwerk duurt ook niet langer.

Hoe werkt dat dan precies met duurzaam schilderen?

Wij kiezen voor duurzame verf- en laksoorten op water- en lijnoliebasis. Zo heeft Aquamaryn een lijn ontwikkeld met allerlei duurzame producten voor binnen: Aqualin. De productlijn bestaat uit de professionele producten Grondverf, Aflak Satijn, Aflak Glans en Houtbeits. Deze natuurverven zijn zoveel mogelijk gebaseerd op natuurlijke, plantaardige grondstoffen. En Aquamaryn werkt voortdurend verder aan een gezonde balans tussen milieu, gezondheid en kwaliteit.

 

Geen oplosmiddelen

Aquamaryn verven zijn professionele schildersverven op waterbasis, oplosmiddelvrij en met zoveel mogelijk herwinbare grondstoffen. Het is een prima keuze voor een veilige en gezonde verwerking met zo weinig mogelijk milieubelasting en een goede kwaliteit. Deze verven zijn zeer geschikt voor alle binnenschilderwerk op hout, en in sommige gevallen zelfs voor buiten. Het product is op vrijwel alle ondergronden aan te brengen dus ook geschikt voor onderhoud en renovatie.

Voordelen natuurverf voor het milieu

Een aantal milieuvoordelen van Aquamaryn Natuurverf zijn:

  1. Geen uitputting van fossiele aardolie
  2. Geen extra CO2 uitstoot
  3. Laag verbruik van energie en chemicaliën bij de productie ervan
  4. Altijd de laatste stand der techniek.

Voordelen voor het schilderwerk

  1. Soepel te verwerken
  2. Blijvend elastisch, binnen en buiten
  3. Vochtreguleren en houtvoedend
  4. Niet statisch, vuilafstotend

Kortom, een kwalitatief zeer hoogwaardige verf die juist door de natuurlijke ingrediënten het hout jarenlang beschermt. Een extra voordeel van producten uit de Aqualin-lijn is, dat de verf niet statisch is en de graad van vuilaanhechting erg laag. Ideaal dus voor duurzaam schilderen.

Duurzame muurverven

Jotun heeft milieuvriendelijke muurverven ontwikkeld. Deze muurverven zijn zo duurzaam, dat zelfs een babykamer ermee geschilderd kan worden terwijl de baby er slaapt! Wij zijn een groot voorstander van het werken met deze producten, omdat deze totaal geen schadelijke stoffen bevatten.

Wilt u meer informatie over duurzame verven en lakken?
Neem contact op met Weda Schilders.

Vraag online offerte aan
of maak een afspraak

Vul het formulier in en voeg eventueel foto's toe van de situatie. In veel gevallen kunnen wij u direct een offerte uitbrengen zonder langs te hoeven komen. Zo weet u snel waar u aan toe bent. Maakt u liever een persoonlijke afspraak? Geen probleem, wij komen graag bij u langs.

Afspraak maken

 0251-659648