Weda Hofleverancier

Toen Johannes Weda aan de Bakkummerstraat 96 een schildersbedrijf begon, kon hij niet vermoeden dat zijn achterkleinzoon Bart ruim een eeuw later het predicaat Koninklijk zou ontvangen. Dat gebeurde vorige week in het gemeentehuis uit handen van burgemeester Mans.

 

Weda Schilders Vastgoed Onderhoud op de Castricummer Werf vierde in april 2017 al een feestje vanwege haar 100-jarig bestaan. Het gerenommeerde familiebedrijf kent een indrukwekkende geschiedenis die startte nadat Johannes Weda in 1917 het Friese Steggerda verliet om zijn geluk in Bakkum te beproeven. De vestiging had waarschijnlijk te maken met de toename van de werkgelegenheid in ons dorp door de bouw van het ziekenhuis Duin en Bosch.

Het bedrijf ging een paar keer over van vader op zoon en groeide van eenmanszaak uit tot een bloeiende vennootschap onder firma. Bart, inmiddels de vierde generatie, vertelt: ,,Er is natuurlijk heel veel veranderd in die 100 jaar, want we doen nu veel meer dan schilderen en beglazing, zoals renovatie en duurzaam onderhoud. Tegenwoordig staan ook milieu en veiligheid hoog in het vaandel. Ons werkgebied is flink uitgebreid en strekt zich uit tot Amsterdam, Alkmaar en Haarlem. Daarom hebben wij naast ZZP’ers en freelance schilders vijf professionele mensen in dienst. En ondanks alle nieuwe technieken en mogelijkheden is bij ons altijd de liefde voor het ambacht overeind gebleven.”

Kracht
Een belangrijk thema voor het familiebedrijf is ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bart: ,,Wij doen regelmatig schilderwerk voor maatschappelijke projecten in de vorm van sponsoring. Ook sponsoren we diverse verenigingen. Tot slot wil ik benadrukken dat het wederzijds vertrouwen tussen bedrijf en klant de kracht van Weda is. Dat komt tot uiting in de continuïteit door kwaliteit, waar we al een eeuw garant voor staan.”

Hofleverancierschap
Het predicaat Hofleverancier is in 1815 ingevoerd door Koning Willem I en is een van de oudste Koninklijke onderscheidingen van ons land. Dit predicaat geeft bedrijven het recht om het Koninklijk Wapen te voeren, met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’. De koning kan het predicaat toekennen aan kleine en middelgrote Nederlandse ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in de regio en in de branche. De bedrijven moeten minimaal honderd jaar oud zijn en de ondernemer(s) van onbesproken gedrag. Op dit moment mogen circa vijfhonderd bedrijven zich Hofleverancier noemen, waaronder ook sinds 2014 het plaatselijke bouwbedrijf AC Borst Bouw.

Visitekaartje
Ook de jarenlange succesvolle bedrijfsvoering van Weda was aanleiding om bij Koninklijke beschikking van 4 februari 2019 het hofleverancierschap aan dit schildersbedrijf toe te kennen. Die eer viel ten deel aan burgemeester Toon Mans die het predicaat als volgt onderstreepte: ,,Weda is wat mij betreft een lichtend voorbeeld van het sterke en enthousiaste ondernemerslandschap dat onze gemeente rijk is. U bent een stabiele, trotse en een maatschappelijk betrokken onderneming en een visitekaartje voor onze samenleving.”

(tekst Hans Boot, De Castricummer.)

Jaar ervaring

Cijfer van klanten

Tevreden klanten

Vraag online offerte aan
of maak een afspraak

Vul het formulier in en voeg eventueel foto’s toe van de situatie. In veel gevallen kunnen wij u direct een offerte uitbrengen zonder langs te hoeven komen. Zo weet u snel waar u aan toe bent. Maakt u liever een persoonlijke afspraak? Geen probleem, wij komen graag bij u langs.

Afspraak maken

 0251-659648